Blije gezichten, daar doen wij het voor
 
 

Service staat bij ons voorop

Wat jouw vraag ook is, wij helpen je graag verder!

Daarom kun je ons op heel veel manieren bereiken. Bijvoorbeeld per e-mail, telefoon of via social media. Het maakt niet uit hoe je contact opneemt, onze klantenservice staat altijd voor je klaar om net dat stapje extra te zetten.

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over de installatie van onze producten? 

We hebben het antwoord dat je zoekt alvast op deze pagina gezet! Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Wij zijn blij dat jij kiest voor Clean Energy, samen gaan wij zorgen voor een groener Nederland. Om klant te worden bij Clean Energy moet je een aantal stappen doorlopen. Aanmelden kan via deze link.

Een zonnepaneel zet zonlicht om in zonne-energie. Op het moment dat er licht op het paneel valt wordt tussen de twee lagen elektrische stroom opgewekt, dit heet gelijkstroom. Met een omvormer zet je deze gelijkstroom om in wisselstroom. Wisselstroom is de bruikbare stroom die uit je stopcontacten komt, waardoor je gebruik kunt maken van duurzame stroom.

Overdag wanneer de zonnepanelen energie opwekken verbruik je dus je eigen energie. 's Avonds als de zonnepanelen geen energie opwekken, verbruik je energie van je energieleverancier.

Gemiddeld genomen verdien je zonnepanelen terug binnen 6-8 jaar afhankelijk van het type zonnepaneel, omvormer en plaatsing van de zonnepanelen.

Zonnepanelen op het zuiden wekken meer op waardoor de terugverdientijd sneller zal zijn. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, profiteer je daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie.

Zonnepanelen hebben ook een gunstig effect op de waarde van een woning.

Wanneer u zonnepanelen op uw woning heeft dan zijn er altijd momenten waarop u elektriciteit levert aan uw energieleverancier. U energieleverancier betaalt u daar een vergoeding voor. Dit houdt in dat u doorlopend een product verkoopt en daarmee een ondernemer bent. Omdat u ondernemer bent heeft u het recht om de btw op uw investeren, de zonnepanelen installatie, terug te vragen bij de belastingdienst. Wel bent u btw-plichtig voor de btw die u krijgt over de vergoeding die uw energieleverancier aan u betaald voor de teruggeleverde stroom. Echter kan deze btw-verplichting in één keer worden voldaan via een vast bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het totale vermogen van uw installatie.

In samenwerking met De Centrale BTW Teruggave regelt Clean Energy Solutions voor alle particuliere klanten de aanvraag voor de btw teruggave.

Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom te leveren, je mag de opgewekte stroom wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Tegen hetzelfde tarief: 22 cent per kWh, inclusief alle belastingen (prijspeil 2020). Daar zit wel een limiet aan: als je jaarlijks meer stroom levert dan afneemt, dan krijg je een lagere vergoeding voor het ‘teveel’ dat je produceert. Deze teruglever vergoeding kan per energiebedrijf verschillen en ligt momenteel ongeveer tussen 3 en 12 cent per kWh. (Bron: www.milieucentraal.nl)

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder natuurlijk de pakketprijs, uw elektriciteitstarieven en de richting van uw dak. Over het algemeen blijven zonnepanelen zich echter snel terugverdienen. Hieronder vindt u de indicatieve terugverdientijden van een gemiddelde installatie met verschillende elektra tarieven:

Elektraprijs Terugverdientijd
€ 0,40 / kWh 3 jaar en 6 maanden
€ 0,35 / kWh 3 jaar en 11 maanden
€ 0,30 / kWh 4 jaar en 7 maanden
€ 0,25 / kWh 5 jaar en 6 maanden
€ 0,20 / kWh 6 jaar en 9 maanden

Uitgaande van een installatie van 10 panelen, een centrale omvormer, een schuin dak richting het zuiden en zonder meerwerk. Dit met een verbruik van 3.500 kWh. Genoemde elektratarieven zijn incl. belastingen. Bovenstaande berekeningen zijn louter ter indicatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Bent u ook benieuwd naar de opties voor uw dak?
Vraag gelijk een offerte met rendementsberekening bij ons aan.

De technische schouw is er met het doel de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Er kan van te voren worden gekeken of de meterkast gereed is voor de installatie.
 • De kabelroute kan alvast samen worden bepaald of gecontroleerd.
 • Eventueel meewerk is voor de installatie voor u al helder, zodat u niet voor verassingen komt te staan. 

Waar mogelijk staan wij altijd nog een technische schouw op locatie voor. Vanuit de schouwer is het dan het best mogelijk om de opties voor de bekabeling in kaart te brengen. Ook wordt voorkomen dat er onduidelijkheden ontstaan door bijvoorbeeld onduidelijke of korrelige foto’s. 

Vanaf wanneer de offerte is geaccepteerd zal het ongeveer zes weken duren tot installatie. Eerst twee tot drie weken voor de schouw. En dan nog drie weken voor de installatie. Uiteraard is dit indicatief, ook wordt de datum samen met u vastgesteld. Wilt u de installatie pas later? Dan houden wij daar rekening mee.

Op voorhand van de installatie schaffen wij (vaak voor significante bedragen) materialen aan. Daarbij vinden wij enige zekerheid van betaling gepast. Ook na het voldoen van de aanbetaling kunt u nog overigens wel nog vrijblijvend annuleren. Pas zodra de eerste werkzaamheden zijn geweest zit u aan de eerste kosten vast.

Bij een annulering ontvangt u binnen enkele werkdagen uw geld terug.

In het geval van het Enphase systeem ontvangt u binnen een week na de installatie een mail waarmee u uw account kunt maken. Voordat u de e-mail ontvangt verzorgen wij met Enphase de inrichting van de applicatie en de plattegrond van de bij u geïnstalleerde panelen. Zodra dat voor u is geregeld ontvangt u direct de al werkende Enlighten omgeving.

Wij bieden een standaardpakket aan waarmee in de meeste gevallen de installatie kan worden voltooid. In het pakket zitten de panelen zelf inbegrepen, de onderconstructie, de overspanningsbeveiliging, de omvormer(s), het communicatie apparaat, een aardlekschakelaar, de benodigde bekabeling, de installatiewerkzaamheden zelf, de voorrijkosten, de schouw en eventueel een modulekast (deze is niet altijd benodigd). Soms is het echter zo dat er meerwerk nodig is. Dit blijkt dan bij de technische schouw. Meerwerk kan er bijvoorbeeld zijn in verband met de een installatie verspreid over verschillende daken. Wij informeren u altijd op voorhand over het meerwerk, en vragen daarvoor opnieuw uw akkoord.

Alle informatie om de zonnepanelen aan te melden na installatie sturen wij mee in de opdrachtbevestiging. Hiermee kunt u zelf de aanmelding verzorgen. Mocht u hier niet zelf uitkomen kunnen wij ook de aanmelding voor u doen. Het enige nadeel daarbij is dat u zelf niet de bevestiging van de aanmelding ontvangt van uw netbeheerder. Wij melden wekelijks alle klanten die daarom verzocht hebben aan.

Mail of bel ons hiervoor gerust (085 064 59 90 / service@ce-solutions.nl).

Voor particulieren zijn er in 2021 helaas geen subsidie mogelijkheden voor zonnepanelen, wel kunt u nog steeds gebruik maken van de BTW teruggave regeling. 

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Elke ondernemer die investeert in duurzame energie kan gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek. Jouw investering biedt dubbel voordeel: energiekosten gaan omlaag en je betaalt minder belasting.

De montage van de zonnepanelen op het huis neemt gemiddeld 1 werkdag in beslag. Bij afwijkende formaten en grotere systemen kan het zijn dat de installatie langer duurt. Tijdens de installatie moet je wel thuis zijn aangezien we ook in jouw woning moeten zijn voor de plaatsing van de omvormer en de bekabeling.

Er zijn 4 soorten zonnepanelen in de markt, monokristallijn (zwarte zonnepanelen), polykristallijn (blauwe zonnepanelen), amorf silicium, ook wel dunne film, zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Wij adviseren zonnepanelen van het merk JA Solar. Dit merk behoord tot de top 5 fabrikanten in de wereld

De voordelen JA Solar zonnepanelen:

 • 15 jaar productgarantie op alle zonnepanelen
 • 25 jaar vermogensgarantie op alle panelen
 • Zeer hoog rendement door jarenlange innovatie.
 • Productie compleet in eigen beheer.
 • Zet 100% eigen zonnecellen in.
 • Hoogste mate van kwaliteitscontrole en kwaliteitsstandaarden.
 • Beursgenoteerd bedrijf en één van de financieel gezondste zonnepanelen fabrikanten van het moment.
 • Faillissement tijdens de garantieperiode hoeft daarom geen zorg te zijn.
 • JA Solar is een Tier 1 producent.
 • Hoofdkantoor in Europa.
 • Clean Energy Solutions werkt uitsluitend met gecertificeerde Installateurs
 • Uitsluitend Nederlands sprekende installateurs
 • Landelijke dekking
 • BTW terugave service is altijd inclusief
 • Mogelijkheid om de zonnepanelen te financieren
 • Onze zonnepanelen worden vrijwel altijd binnen één dag geïnstalleerd

Zonnepanelen produceren gelijkspanning terwijl in uw woning en op het net wisselspanning wordt gebruikt en geleverd. Om de stroom van uw zonnepanelen te kunnen gebruiken wordt de gelijkspanning door de omvormer omgezet naar wisselspanning. Bij Clean Energy Solutions bieden we hiervoor twee verschillende oplossingen aan. We kunnen een micro-omvormer onder het paneel plaatsen. Hierbij heeft elk zonnepaneel haar eigen omvormer. Een andere optie is het plaatsen van één centrale omvormer. Deze wordt niet onder het paneel maar in uw woning geplaatst. Bij deze oplossing worden alle zonnepanelen gekoppeld aan één omvormer. 

De oplossing van de micro-omvormers heeft enkele voordelen voor het functioneren van het zonnepaneel, zo kunnen de micro-omvormers per paneel de juiste balans zoeken tussen voltage en ampère. Dit komt de opwekking van elektriciteit ten goede, zeker als er sprake is van wisselende schaduwen op zonnepanelen. 

Het grote voordeel van de centrale omvormer is de prijs/kwaliteit verhouding. Omdat er per installatie maar één omvormer wordt geplaatst scheelt het behoorlijk in de kosten. Het vereist immers minder inkoop, wat minder benodigde bekabeling en ook minder bijkomende arbeid (voor de montage van alle individuele micro-omvormers). 

Verder zitten er verschillen in de garantievoorwaarden. Dit omdat wij voor de centrale omvormer met een andere toeleverancier werken dan bij de micro-omvormers. 

Micro-omvormer: Centrale omvormer:
Per paneel één omvormer Per zonnepanelen installatie één omvormer
Optimalisatie van de opbrengst per individueel paneel. Betere prijs/kwaliteitsverhouding (behalve bij objectschaduw van omliggende daken of bomen).
25 jaar garantie 5 jaar garantie
Merk: Enphase Merk: GoodWe

De zonnepanelen hoeven niet schoon gemaakt te worden. In de meeste gevallen zal de regen afdoende zijn om eventueel vuil weg te spoelen. Mocht u toch de zonnepanelen willen schoonmaken let er dan op geen gebruik te maken van bijtende schoonmaakmiddelen (!). En gebruik een zachte doek. Wees natuurlijk ook altijd voorzichtig met zelf het dak opgaan.

Er zijn verschillende opties voor het helpen financieren van zonnepanelen.

Voor financiële ondersteuning bij verduurzaming kunt u onder andere bij de volgende partijen terecht:

Het warmtefonds en Lenderenspender.nl kunnen u van dienst zijn met (gedeeltelijke) financiering van uw project. Gegeven de goede rendementen van de zonnepanelen en de korte terugverdientijd blijven zonnepanelen ook met financiering goed renderende projecten.

De SGZE garandeert het volgende*: 

 1. Wanneer de installatiepartij failliet gaat dekt SGZE een deel van de aanbetaling.
 2. De SGZE garandeert toekomstige aanspraken op fabrieksgarantie.
 3. Als je een onenigheid krijgt met de installateur kun je beroep doen op de geschillencommissie van SGZE.
 4. Kwaliteitsborging installateurs.

Veelal vinden wij dat hier garanties worden ‘verdubbeld’, bijvoorbeeld de garanties op een zonnepanelen. Onze panelen kennen al een fabrieksgarantie van 25 jaar, alvorens u hierbij de SGZE kan benutten moet allereerst:

 1. uw zonnepaneel defect raken,
 2. dan moet het defect door ons nog niet kunnen worden hersteld,
 3. dan moet de leverancier van het zonnepaneel failliet zijn gegaan waardoor u daar geen garantie kunt claimen en pas dan heeft u financieel extra gewin door via SGZE gebruik te maken van hun aanvullende garantie. 

Tegelijkertijd brengt het aansluiten bij SGZE aanvullende kosten met zich mee. Deze kosten verrekenen wij uiteindelijk bij u, de klant. Waardoor uw installatie duurder wordt teneinde relatief kleine (onwaarschijnlijke) risico’s af te dekken. 
Gegeven het bovenstaande hebben wij besloten ons niet bij het SGZE aan te sluiten.

* Op het moment van schrijven 29-8-2023, gebaseerd op: https://www.sgze.nl/leverancier/faq/.

Contact met de klantenservice van Clean Energy

Wil je niet wachten?

Wil je direct antwoord op je vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op. Geen bandjes of verwarrende keuzemenu's, je krijgt direct iemand aan de lijn. De gemiddelde wachttijd in onze telefoonlijn is 35 seconden.

Contact met Clean Energy Solutions

service@ce-solutions.nl 085 06 45 990

Maandag t/m vrijdag:
09:30 - 12:30 uur en 13:00 - 16:00 uur.

 

Adresgegevens

Clean Energy Solutions B.V.
Stavangerweg 16
9723 JC Groningen
Nederland

Bedrijfsgegevens

IBAN: NL28 RABO 0351 2900 95
BTW: NL86 0970 668 B01
KvK: 77321502